Skoči na vsebino

Obvestilo o novi višini turistične in promocijske takse

22. 04. 2024

Vse registrirane ponudnike nastanitvenih obratov iz občine Komen obveščamo, da je bila z Odlokom o spremembi Odloka o turistični taksi v Občini Komen (Uradni list RS, št. 30/24) spremenjena višina turistične takse.

Nova višina turistične takse, ki bo veljala od 1. maja 2024 dalje, znaša 2,50 EUR za prenočitev na osebo na dan.

Skladno z Zakonom o spodbujanju razvoja turizma (ZSRT-1) se poleg  turistične gostom za nočitve zaračunava tudi promocijska taksa, ki je določena v višini 25% turistične takse in je prihodek Slovenske turistične organizacije in znaša 0,63 EUR.

Skupaj bosta tako turistična in promocijska taksa, ki se zaračunata turistom v občini Komen, po novem znašali 3,13 EUR za prenočitev na osebo na dan.

V primeru, ko je zavezanec za plačilo turistične takse skladno z ZSRT-1 upravičen do oprostitve plačila turistične takse v višini 50 odstotkov, znaša turistična taksa 1,25 EUR za prenočitev na osebo na dan, promocijska taksa pa 0,31 EUR,  kar skupaj s promocijsko takso znaša 1,56 EUR za prenočitev na osebo na dan.

Občinski svet je s sprejemom navedenega odloka uskladil višino  turistične in promocijske takse  z ostalimi kraško brkinskimi občinami ob upoštevanju veljavne  zakonodaje na tem področju.

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA